September 22, 2013

Barer og klubber (Bars and clubs in Copenhagen)

No donaré cap informació especial ni privilegiada però, en aquest mes i poc que fa que visc a Copenhagen, he tingut l'oportunitat de conèixer alguns bars i/o clubs. I, de moment, és a on més vaig.

Aquí a Copenhagen, i no sé si generalitzar a Dinamarca, és molt habitual que el bar de la universitat es transformi en un bar nocturn, sobretot els divendres. Així que cada divendres els estudiants surten de classe, van a casa a canviar-se i tornen a la Uni, al bar corresponent. Comencen a beure cervesa a les 18h... i no paren fins que el bar tanca, cap a la 1h. La veritat és que aquests bars tenen molta vida, i hi ha molta festa, i música, i s'hi està molt bé, i l'avantatge és que els preus són molt millors i assequibles, comparats amb els de la resta de bars de la ciutat. No compararem amb els preus a Barcelona. ^^

Així doncs, per exemple, el bar de la meva universitat (la facultat de ciències (anomenada usualment SCIENCE o LIFE) de la Universitat de Copenhagen (KU)) es diu A-Vej i és al campus de Frederiksberg. 


L'únic problema és que, de moment, et demanen el carnet d'estudiant de la universitat, així que no hi pots entrar si no ho ets. Crec que la cervesa costa 15dkk (corones daneses, uns 2€). També pots prendre "cubates", no recordo el preu exacte però no és molt més car que la cervesa... el problema és que no et venen un cubata. Et venen un got de refresc amb unes gotes d'alcohol. Així que... surt "a compte" beure cervesa, per mala sort.

Un altre bar universitari és el Geobar, de la facultat de geologia i geografia. És del mateix estil que l'A-Vej, però a mi, personalment, l'ambient m'agrada més, però hi fa molta calor (com a tots els locals de Copenhagen...). Els preus aquí són més barats. Cerveses a 8dkk (1€) i sidra a 20 o 25dkk. Aquí no em van demanar el carnet d'estudiant per entrar.


Després hi ha la Student House (Studenterhuset), que és un bar que es troba al centre de Copenhagen. De dia és un bar on pots anar a prendre un cafè i treballar o estudiar (té sales d'estudi a la planta de dalt) i, a partir de les 18-19h, es converteix en un bar de nit. Hi posen música i hi ha espai per ballar. L'ambient és prou bo, però a vegades també s'hi acumula molta gent. Preus amb descompte del 10% per estudiants de la KU (de moment et pregunten si ho ets, però no et demanen documentació), cerveses i copes de vi per 25dkk (3,35€) crec, i els cubates aproximadament el mateix, però... segueixen sense ser cubates.
Aquest lloc està bé perquè cada dia de la setmana tenen activitats diferents. Fan nits de swing, monòlegs (crec), també mercats de roba... la veritat és que ofereix moltes activitats variades.

 

Un club que per fi ahir vaig tenir l'oportunitat de provar és el Gefährlich. Bar/club nocturn situat al barri de Norrebro (al costat del carrer Norrebrogade) amb "3 plantes", la planta baixa és la "sala de ball", i les dues plantes superiors tenen taules i és una zona molt més tranquila, per prendre cocktails i les begudes que siguin. Crec que també hi pots menjar.


 

Cerveses per 25dkk, xupitos per 20 o 30dkk (depenent de la complexitat) i els "cubates" deuen rondar aquests preus també. Cada dia tenen DJ's diferents i fan "nits temàtiques" musicals. Ahir, per exemple, tocava música Disco, i va ser genial. També... molta calor, i força gent, però molt divertit. No cal pagar entrada, i l'ubicació del bar és bona. A la web del bar es poden consultar quins DJ's toquen cada nit. ^^ Molt recomenable.

I, finalment, un dels pocs bars on he anat a menjar a fora i he pagat "preu danès" per menjar. Al centre de la ciutat, al costat del campus universitari de la KU, el Paludan BogCafe. Bar/restaurant on pots anar a prendre el teu brunch, dinar o sopar, hi pots prendre un cafè, i també hi pots anar a treballar, estudiar o llegir. Ambient molt tranquil i menjar MOLT bo i relativament bé de preu, per ser a Dinamarca. Plats/sandvitxos molt complets (per exemple d'hummus, salmó o formatge de cabra, amb acompanyament d'enciam/amanida, olives i patates amb la salsa corresponent) per 73-79dkk (10,6€ aprox.). També hi ha pastissos, hamburgueses, brunch (plat tipus esmorzar continental amb iogurt, truita, salsitxes, fruita, etc.) i altres tipus d'entrants.


Vagi de gust!

No comments :

Post a Comment