September 08, 2014

Sveriges lantbruksuniversitet (Universitat Sueca de Ciències Agrícoles)

Com a petita introducció, dir que la meva universitat a Suècia és la SLU (Sveriges lantbruksuniversitet) i està situada a les afores d'Uppsala. És una universitat jove (formada al 1977) i resultat de la unió de tres diferents escoles especialitzades en els camps de l'agricultura, recursos forestals i medicina veterinària. 

Com moltes altres universitats aquí a Escandinàvia, la SLU i les associacions d'estudiants de les universitats d'Uppsala (l'altra és Uppsala University) organitzen activitats de benvinguda i orientació de cara a l'estudiant (cursos, funcionament de la uni, recomanacions, etc.), però també organitzen activitats d'oci com poden ser barbacoes, sortejos, concerts, festes, etc. Vamos, en un dels sortejos regalaven bicis d'alta qualitat, subscripcions a gimnasos i entrades vàries a concerts i teatres!

La veritat és que és un molt bon sistema per conèixer gent en cas de venir sol (que són la majoria dels casos) i conèixer la universitat i tots els serveis que ofereixen des del primer dia.

Estudiants internacionals de la SLU durant el curs 2014-2015

I com que la uni i tots els edificis són molt nous (hi ha molts edificis que ara estan en obres, encara), he fet unes quantes fotografies per vacilar d'instal·lacions ^^ (ni comparació amb l'ETSEIB de la UPC... ¬¬).


Oh! I una cosa que aquí han entès a la perfecció i que no havien entès ni a l'ETSEIB de la UPC (Universitat Politècnica de Catalunya) ni al campus de Frederiksberg de la UCPH o KU (Universitat de Copenhaguen), és la necessitat imperiosa d'espais per menjar de tupper i microones! Aquí et trobes sales i sales a rebossar de microones i taules! Tot en perfectes condicions i net com una patenaaa!


I pel que fa als cursos i les instal·lacions on fem classe, tampoc res a queixar-se. Ara faig dues assignatures: Soils of the world (sòls del món) de 5 crèdits ECTS i Water management, soil conservation and land evaluation (gestió de l'aigua, conservació de sòls i avaluació "de terres") de 10 crèdits ECTS. I de l'assignatura de sòls del món... el segon dia ja vam anar d'excursió a cavar, fer forats i analitzar sòls! I en queden unes quantes encara... =)I la segona meitat del semestre faré els cursos Risk assessment of pollutants in soils and waters (avaluació de riscos de contaminants en aigua i sòls) de 5 crèdits ECTS i Safe nutrient recycling (reciclatge "segur" de nutrients) de 10 crèdits ECTS, que també tenen molt bona pinta. I a partir de gener, la tesi!, que ja he de començar a escollir tema i supervisors (profes)!

I res, mola.

Nat

No comments :

Post a Comment