September 18, 2014

Província d'Estocolm: Norrtälje i Furusund

El 6 de setembre vam decidir anar a donar una volta per la costa nord de la província d'Estocolm, aprofitant que el temps seguia sent de ple estiu. Amb l'avantatge de disposar de cotxe (d'una companya alemanya que el té aquí) vam dirigir-nos cap a Norrtälje, que es troba a mig camí entre Uppsala i Estocolm... però a la "costa", i té un volum de població similar al de Palamós (per donar una idea).

A l'anada, el trajecte va ser més llarg de l'esperat... perquè, per decisió democràtica, es va seguir el GPS sense tenir en compte el camí que fèiem. Total, va ser molt llarg, quasi una hora i mitja, per carreteretes amb corbes, estretes, i complicades si et trobaves un cotxe en sentit contrari. Però, com sempre, també és maco veure l'interior i les casetes de pagès, els xais, i el paisatge, així que va valer la pena, tot i que la tornada la vam fer per on tocava. ^^



Unes quantes imatges del trajecte:


I un cop arribades a Norrtälje, la principal activitat va ser passejar per la ciutat, veure el mercat que tenien muntat (roba, arrecades, formatges, carn, verdures, pa, pastes... tot amb molt bona pinta!), gaudir del sol i del bon temps, i dinar alguna coseta al costat del riuet que corria per allà.








I un cop dinades vam agafar el cotxe i ens vam dirigir a tocar del mar, a Furusund, on s'hi arriba amb el cotxe (es pot continuar si s'agafen ferris, cosa que vam descartar).



El trajecte és molt maco també perquè es creuen moltes illes i tens mar a ambdós costats! 


Total, que vam arribar amb el cotxe fins al final de la carretera, on s'agafa el ferri, i vam endinsar-nos a peu una mica pels bosquets, pels camins que hi ha, per veure una mica què trobàvem. Cases de fusta precioses molt ben cuidades, jardins, amarratges privats, barquetes, bosc, i el mar =).










Per cert, que aquest punt de Furusund té una vista de primera a les rutes marítimes entre Estocolm i els altres països veïns del mar bàltic: Finlàndia, Estònia, Rússia i Letònia. A veure si algun dia aconsegueixo ser en un d'aquests... =D


Apa!

Nat

No comments :

Post a Comment