June 24, 2014

DISTORTION COPENHAGEN - La ciutat dels festivals de música

Com he escrit en algun altre post, Copenhagen és una ciutat molt relacionada amb la música, festivals, infinitat de concerts, i celebració de la música en general, de tot tipus. Exemples de festivals a Copenhagen i Dinamarca poden ser l'Scandinavia Reggae FestivalCopenhellRoskilde Festival (que és el més gran de Dinamarca), Copenhagen Jazz FestivalStrømTrailerpark Festival, o els concerts a l'aire lliure al Kongelige Teater, entre d'altres.

En aquest post, però, parlaré amb detall del COPENHAGEN DISTORTION (facebook), un dels festivals que sí que he viscut en primera persona.


Aquest festival es produeix la primera setmana del mes de Juny, i dura des de dimecres a diumenge. És un festival que celebra la vida nocturna de la ciutat, i emfasitza les característiques de cada barri de la ciutat i els seus bars. La música que s'hi troba: suposo que dance emergent és la paraula adequada en aquest cas.

Cada dia del festival la festa es trasllada de barri en barri, amb més ambient nocturn (Nørrebro, Vesterbro, i el barri del port, Havnen, a Refshaleøen). Des de les 16h fins les 22h la festa (gratuïta) es situa als carrers, amb escenaris, música, dj's, parades amb menjar, bars, i molts lavabos i gent per tot arreu, i a partir de les 22h la festa comença als clubs escollits per la ocasió, on sí que s'ha de pagar entrada per accedir.

En aquesta edició, el dimecres va correspondre al barri de Nørrebro, el dijous al barri de Vesterbro, divendres la festa es va traslladar al port (Havnen), i dissabte hi va haver la macro festa final (al port també, a una espècie de nau industrial adaptada per la ocasió), on també s'ha de pagar. El diumenge també té activitats, però són més de chill-out, hygge, i relaxació... per superar la ressaca.

Les entrades (pels clubs i festa final) es poden comprar per separat, o es pot comprar el pack complet, que surt molt més a compte. També hi ha l'opció de fer de voluntari pel festival: treballar dos dies, torns de 8h cada un, i com a resultat pots gaudir de tot de forma gratuïta, a part que et regalen una samarreta i uns quants tiquets de beguda i menjar! 

En el meu cas... amb les festes garuïtes al carrer n'hi ha prou. A més, sempre es troben festes que s'improvitzen a cada barri, en cas de voler allargar la nit! El problema pels estudiants... que cau en la setmana d'abans d'exàmens.

Vídeos i algunes fotos de cada dia, produïts pels mateixos organitzadors:

Dimecres a Nørrebro





Divendres al port (Refshaleøen)


Festa final a Refshaleøen


Més detalls sobre la música i els grups que han participat en aquesta edició del festival (2014) es poden trobar aquí. I això és una llista de reproducció amb WIMP: clicar aquí.

Suposo que a algú li agradarà aquest tipus de música... ;)

UPDATE: Vídeo compartit al facebook de Distortion. Aquest vídeo va ser enregistrat per un equip de filmació anomenat Artbox, que volia capturar l'essència de Distortion, i van seguir a en Lasse i els seus amics durant tot el festival. 100% real!


Siau!

No comments :

Post a Comment