April 28, 2014

Brunch på søndag (Diumenges de Brunch)

A mesura que s'acosta la primavera, Copenhagen va despertant de l'hivern fosc, i centenars d'activitats a l'aire lliure apareixen per tots els indrets, moltes d'elles assequibles pels estudiants.

Una d'elles són els brunch vegans (que prové de la fusió de l'esmorzar i del dinar - breakfast & lunch) que ofereixen a l'Ungdomshuset, a Dortheavej 61, que és com un casal de joventut, tal com el nom indica. Aquest edifici, a Barcelona, vindria a ser un espai okupat com  podria ser l'ara famós Can Vies... Mateixos usos i objectius, diferents formes de governar ¬¬.Aquest brunch vegà l'ofereixen cada dos setmanes, des de la primera setmana de març (esdeveniment a facebook), i costa... la voluntat, així que pagues el que et sembla, encara que hi ha una norma no escrita de 10-20kr com a mínim (1,4-2,7€), tot i que pots menjar tot el que vulguis. I si no vols pagar, rentes el plats tu mateix, i au. El menjar el preparen persones diferents cada vegada (veïns) i s'organitzen torns. Comença a les 12h, fins les 15h, i pots menjar a dins la casa, o a fora, prenent el sol,... depenent del temps ^^. I a vegades hi ha cua !!!

Unes miques de fotos de la sala-menjador i el menjar que s'hi pot trobar:Un últim apunt informatiu, la diferència entre les dietes vegetariana i vegana, que jo he après aquest any (sí, algun problema!?). 

El vegetarianisme és una dieta basada en vegetals (fruites, verdures, llegums, cereals, etc.) i amb l'exclusió d'animals (carncarn vermellaaus de corralpeix i marisc), que pot incloure productes lactis (iogurt, formatge, mantega, nata, etc.), ous i altres aliments (mel) o sense. L'abstenció dels subproductes del sacrifici d'animals, com ara derivats d'animals com el quall i la gelatina, també es poden tenir en compte. I el veganisme és la pràctica que consisteix en abstenir-se d'usar productes d'origen animal, i amb un estil de vida basat en el respecte envers els animalsLa major part dels vegans segueixen una dieta vegetariana pura o estricta (100% vegetariana), és a dir, excloent completament els productes d'origen animal.

Evidentment, la dieta vegana s'adapta completament a les meves limitacions alimentàries (intolerància a la lactosa i ous), de manera que el brunch ofert en aquest casal... era ideal per mi =)

Salutacions!

No comments :

Post a Comment