November 25, 2014

Riga!

Doncs... finalitzats els cursos del primer bloc (tots aprovats!) i durant les mini-vacances que teníem (un cap de setmana ¬¬), vam anar "de creuer" a Riga amb uns quants companys.

El viatge és ben simple, i ben habitual aquí a Uppsala i àrea d'Estocolm. Agafes el ferry al port d'Estocolm, passes 17 hores al vaixell (vespre, nit i matí), gaudeixes 5 hores (o menys) de la ciutat, i tornes al ferry, de camí cap a Estocolm altra vegada. No és luxós, ni còmode, ni molt agradable, però surt bé de preu si vas amb prou gent i, almenys, et permet fer una mica de turisme (i comprar alcohol, pels interessats).

A nosaltres ens va tocar viatjar amb el vaixell MS Isabelle, que té història i tot. És bastant vell (25 anys) i no és molt gran. Les cabines més barates (de 4 llits, a la segona coberta, ubicada per sota del pàrking de vehicles) són petites i els passadissos estrets. No és fashion, ni modern, i té un aire rococó bastant cutre, però almenys pots dormir en matalassos, que ja és alguna cosa. I les cabines inclouen lavabo i dutxa, que ja és tot un privilegi.

In English:

So... after finishing the courses from the first block (all passed, yeah!), some friends and I spent our holiday-break (one weekend ¬¬) in a cruise to Riga.

The trip is simple and very common here in Uppsala and Stockholm area. You take the ferry at Stockholm's harbour, spend 17 hours in the ship (evening, night and morning), enjoy the city for 5 hours or less, and go back to Stockholm that same evening. You won't have any luxury, and it is not very comfortable, but it's cheap if you go with some people and, at least, you visit the countries around you (and buy some alcohol, if you are interested in that).

We travelled with the MS Isabelle ship, which even has some history. It is quite old (25 years) and is not very large. The cheapest cabins (4 beds, in the second deck, under the vehicle's parking) are small and the hallways are quite narrow. It is not fashion, nor modern, it reminded me of the Rococo era, but at least we slept in matresses, which is something good. We also had our toilet and shower in the cabin, which I considered a privilege.





November 23, 2014

Re-visita d'un dia a Estocolm

A mitjans d'octubre va venir l'Albert a visitar-me i vam decidir passar un dels dies a Estocolm. Tots dos ja havíem visitat la ciutat al 2008, de manera que vam dedicar el dia a re-visitar les parts més cèntriques i conegudes, i gaudir del dia i del bon temps que ens va fer!

Vam agafar el tren des d'Uppsala cap a les 11.30h i vam arribar a l'estació central d'Estocolm una hora més tard, aproximadament. En cap moment vam agafar el metro, així que vam caminar tot el dia pel centre d'Estocolm, per Gamla Stan. Primer de tot, vam acostar-nos a l'edifici de l'ajuntament. Aquesta vegada no hi vam entrar pas, el vam observar des de fora. Després ens vam dirigir cap al centre de Gamla Stan, i ens vam perdre una estona pels bonics carrers.




November 09, 2014

Una mica d'Uppsala

Sincerament, no he vist moltíssimes coses a Uppsala i voltants, però un mini-resum sí que puc fer, almenys per donar una idea de la ciutat i la cultura d'aquí.

Quan Uppsala encara gaudia de temps d'estiu, a principis de setembre, jo i uns companys vam anar al sud de la ciutat d'Uppsala, a Sunnersta (prop d'on visc jo), al llac Ekoln. En aquest llac hi ha zones de bany, petites "platgetes", i també s'hi poden fer activitats aquàtiques, per exemple, anar amb canoa. Al voltant del llac hi ha moltes zones urbanitzades, amb casetes típiques sueques, però també hi ha moltes zones verdes i de bosc, carrils bici, camins, rierols, i racons amb molt encant.




September 18, 2014

Província d'Estocolm: Norrtälje i Furusund

El 6 de setembre vam decidir anar a donar una volta per la costa nord de la província d'Estocolm, aprofitant que el temps seguia sent de ple estiu. Amb l'avantatge de disposar de cotxe (d'una companya alemanya que el té aquí) vam dirigir-nos cap a Norrtälje, que es troba a mig camí entre Uppsala i Estocolm... però a la "costa", i té un volum de població similar al de Palamós (per donar una idea).

A l'anada, el trajecte va ser més llarg de l'esperat... perquè, per decisió democràtica, es va seguir el GPS sense tenir en compte el camí que fèiem. Total, va ser molt llarg, quasi una hora i mitja, per carreteretes amb corbes, estretes, i complicades si et trobaves un cotxe en sentit contrari. Però, com sempre, també és maco veure l'interior i les casetes de pagès, els xais, i el paisatge, així que va valer la pena, tot i que la tornada la vam fer per on tocava. ^^



Unes quantes imatges del trajecte:


September 08, 2014

Sveriges lantbruksuniversitet (Universitat Sueca de Ciències Agrícoles)

Com a petita introducció, dir que la meva universitat a Suècia és la SLU (Sveriges lantbruksuniversitet) i està situada a les afores d'Uppsala. És una universitat jove (formada al 1977) i resultat de la unió de tres diferents escoles especialitzades en els camps de l'agricultura, recursos forestals i medicina veterinària. 

Com moltes altres universitats aquí a Escandinàvia, la SLU i les associacions d'estudiants de les universitats d'Uppsala (l'altra és Uppsala University) organitzen activitats de benvinguda i orientació de cara a l'estudiant (cursos, funcionament de la uni, recomanacions, etc.), però també organitzen activitats d'oci com poden ser barbacoes, sortejos, concerts, festes, etc. Vamos, en un dels sortejos regalaven bicis d'alta qualitat, subscripcions a gimnasos i entrades vàries a concerts i teatres!

La veritat és que és un molt bon sistema per conèixer gent en cas de venir sol (que són la majoria dels casos) i conèixer la universitat i tots els serveis que ofereixen des del primer dia.

Estudiants internacionals de la SLU durant el curs 2014-2015

August 31, 2014

Välkommen till Uppsala! (Benvinguda a Uppsala!)

Hej! Crec que per fi puc anunciar que estic instal·lada a Uppsala. Ha sigut llarg i una mica feixuc, però he sobreviscut! (cosa que dubtava seriosament).

Els problemes van començar al juliol, quan vaig confirmar que tenia moltes coses acumulades a Copenhaguen i que no m'ho feia en un sol viatge. Així que, amb previsió, vaig enviar un maletot de 18kg, ple de roba, fins a Barcelona (facturar 2 maletes és molt car! Para todo lo demás, Packlink). 

El segon pas del trasllat va ser carregar amb mi, quan anava cap a Barcelona, una altra maleta grossa (de 23kg justos, després de llençar 5kg d'apunts >_<), una de mà, també a rebentar, i la motxilla amb l'ordinador, etc.

I l'últim tram del trasllat va començar ben d'hora pel matí, el dilluns 25 d'agost. Vol des de Barcelona a Copenhaguen, amb motxilla i ordinador, i motxilla de colònies buida... dins una maleta grossa, també buida. La tarda del dilluns me la vaig passar fent tetris amb tots els trastos i roba que encara tenia a Copenhaguen. Ho vaig aconseguir a mitges... les dos maletes grosses estaven plenes... però no hi cabia tot! Total, que vaig deixar dos bosses de roba, pendents d'enviar, de recollir... o del que sigui, a Copenhaguen. I la meva estimada bici també...


Bergen i Voss, de visita als fjords noruecs!

A veure si me'n recordo, perquè ja fa més d'un mes que volia fer aquest post... Del 17 al 22 de juliol vaig anar a visitar una amiga noruega que he conegut a Copenhagen, així que, de forma "improvisada", he aconseguit trepitjar noruega... per fiii !!! Total, dijous vaig arribar a Bergen, divendres ja vam anar cap a Voss i els fjords, i dilluns vam tornar a Bergen, on hi vaig estar fins dimarts al matí. Una mica de per aquí i per allà, però va ser profitós.

A Voss (Vossevangen) em vaig allotjar a casa de l'amiga, on també hi viu la seva mare i germana, que només hi és durant l'estiu. La casa està en una posició elevada, de manera que les vistes eren molt boniques.



July 14, 2014

Copenhagen, la ciutat de les bicicletes

Doncs sí, tothom ha sentit dir que, als països nòrdics, la bicicleta s'usa molt i és un mitjà de transport ben comú i implantat, però també és ben cert que la realitat d'aquest fet no es materialitza fins que no es trepitja una ciutat com Copenhagen o Amsterdam, que són les dos ciutats més bicycle friendly del món (segons Copenhagenize). I bé, em venia de gust intentar plasmar aquesta realitat amb un post, a veure...


DADES

Una mica d'informació "tècnica"... He llegit que Copenhagen, la ciutat de les bicicletes, és la ciutat amb el "programa per bicicletes" més exitós del món, amb inversions anuals d'entre 10 i 20 milions de dòlars en infrastructures i millores. Per tenir una idea, el 36% dels danesos va en bicicleta a la feina/universitat/escola, i un 50% diu que ho fan perquè és el més ràpid i fàcil, ja que els carrils són ben extensos, estan en bones condicions i, ara per ara, són relativament segurs (aquí un article interessant sobre això, un post relacionat... i molta informació per internet). Cada dia es recorren en bicicleta al voltant de 1,2 milions de km. Així doncs, pràcticament tothom té una bicicleta, tot i que també sembla que es poden trobar bicicletes públiques (Copenhagen City Bikes) tipus bicing pel centre de la ciutat per 25kr retornables (2,7€) (aquí hi ha més informació). I espero que això sigui suficient com a background.


July 12, 2014

Midsommar a Suècia

Seguint la temàtica del Sant Joan i les celebracions escandinaves del Midsommar o "solstici d'estiu", ara li toca el torn a la celebració sueca. Aquí es poden trobar més detalls sobre els orígens d'aquesta festivitat i com se celebra a Dinamarca.

Actualment, aquesta festa es coneix com la vigília de Sankt Hans a Dinamarca i a Noruega, i és només a Suècia on s'ha mantingut el nom original de Midsommar. Tradicionalment, la vigília i el dia del Midsommar (Midsommarafton i Midsommardagen) se celebraven el 23 i 24 de juny, però actualment se celebra el divendres i dissabte entre el 19 i el 26 de juny. És una de les festivitats més importants de l'any a Suècia i una de les més tradicionals i autèntiques.

Aquesta celebració prové de l'antiga creença que la màgia era molt més poderosa durant el Midsommar i és per això que, durant la nit, es feien rituals per entreveure el futur. Els joves collien rams de 7 o 9 flors silvestres diferents i les col·locaven sota el coixí amb l'esperança de somiar amb el seu futur espòs o esposa. També creien que els rams recollits durant el Midsommar eren molt poderosos i que l'aigua de les deus podia garantir una bona salut. Per aquest mateix motiu, cobrien les cases i grangers amb flors silvestres i herbes, que es creia que portarien bona fortuna i salut a la gent i al bestiar. Aquesta tradició decorativa encara segueix vigent avui en dia, però és només això, decoratiu.

Actualment, la celebració, que és molt familiar i alegre, consisteix en construir un màstil (majstång o midsommarstång), cobrir-lo completament amb flors i herbes, i cantar i ballar danses tradicionals al voltant del mateix. També és habitual dur vestits tradicionals o corones fetes de flors silvestres.



Sankt Hans i Danmark (Sant Joan a Dinamarca)

A Escandinàvia també celebren la nit de Sant Joan, tot i que, en general, aquesta festa és anomenada "mig-estiu" (Midsommer a Dinamarca, Midsommar a Suècia (post), i Midtsommer a Noruega). Tradicionalment el Midsommer també se celebra el 23 de juny, tot i que també pot coincidir amb l'arribada oficial de l'estiu, pels volts del 21 de juny.

Les tradicions escandinaves del Midsommer (solstici d'estiu) provenen de les èpoques paganes i mostren la derrota de la foscor sota els poders del déu sol. A Escandinàvia, la foscor predomina el paisatge durant la major part de l'any. En canvi, la nit del Midsommer és la més curta de l'any i, per tant, el dia del Midsommer és el més llarg, que dura fins quasi mitjanit. Algunes parts de Noruega i Suècia gaudeixen d'un dia sense fi durant unes quantes setmanes (últimes de juny i primeres de juliol). D'aquí ve el nom de terra del sol de mitjanit.

He tingut la sort d'experimentar aquesta festa a Suècia i a Dinamarca... i l'experiència és completament diferent. En terres daneses, el midsommer s'anomena Sant Joan o, en danès, sankthans o sankthansaften (nit de Sant Joan). Sempre s'ha celebrat el 23 de juny, per ser la vigília, i inicialment era el dia en què els savis i sàvies de l'època medieval (generalment doctors) recollien les herbes i medicaments especials que preveien necessitar per curar a la població durant la resta de l'any. Aquesta festa se celebra des dels temps dels Víkings, i el ritual tradicional consistia en visitar pous d'aigua curativa i fer fogueres per allunyar els mals esperits (vèncer la foscor).


July 08, 2014

Sommerdans i Fælledparken (Estiu de dansa a Fælledparken)

Als danesos, i no-danesos residents a Dinamarca des de ja fa temps, els encanta ser a fora, al carrer, a l'exterior, durant l'estiu. Per qualsevol motiu, tota excusa és bona. I en aquest cas, la dansa és una d'elles. O els balls en parella, o els balls folklòrics, que se m'entengui bé, balls típics en certes regions del món, com poden ser la salsa, el tango, dansa bollywood, balls de saló, dansa brasilenya, swing, bachata, dancehall, danses africanes, capoeira, i altres noms que no sé ni què són. La combinació de gent i danses és explosiva.

Així doncs, cada dia de la setmana, de dilluns a dijous, de 19h a 22h, tots es reuneixen a la Dansepladsen per moure l'esquelet i ballar amb la teva parella, i amb tothom que hi estigui disposat. De 19h a 20h es fa una classe gratuïta per principiants (tothom que vulgui por participar-hi), i a partir de les 20h la dansa és lliure, i la música pot ser d'un grup en directe, o un DJ. Per més informació, veure esdeveniment de facebok.


Espai creatiu: pinta la teva pròpia ceràmica


Doncs no sé jo si existeixen llocs així per Barcelona, o Catalunya,... però el primer cop que vaig entrar a Creative Space em vaig quedar bocabadada. Sí, sí, 5 minuts en silenci, mentre admirava la sala d'aquest local i absorbia cada imatge i sensació que em transmetia. Exageració? Sí, pot ser. Però per a mi això és com un temple.



Aquest espai creatiu permet pintar el teu propi joc de ceràmica. Tasses, tasses de cafè, de tè, tasses més grans, tasses més petites, bols, bols més grans i més petits, plats, plats quadrats, rodons, allargats, grans, petits, plans, plats sopers, petites escultures, safates, enciameres, gerres, etc. Tot el que es vulgui i més.

July 07, 2014

Gratis tur til København (Ruta turística gratis a Copenhagen)

Per molt que visquis durant un any a una ciutat, això no vol dir que te la coneguis al 100% o que aprofitis la teva estada i visitis tot el possible i més. No, això no passa. Bé, potser en alguns casos sí, en el meu cas... no. I encara té més delicte perquè jo vaig ser a Copenhagen al 2010... tela. Almenys ara recordo alguna cosa.

Doncs des que es van acabar els exàmens i els cursos, una té més temps lliure i es dedica i visitar i a fer el "turisme" que no ha fet en tot l'any ¬¬. I una fantàstica i econòmica opció són els tours SANDEMANs New Europe que es poden trobar a la majoria de les "grans" ciutats europees (jo ja els conec d'Amsterdam, Berlín, Praga... ^^).

Total, que un dilluns pel matí (a les 11h!) vaig anar cap a Rådhuspladsen, al punt de trobada d'aquests tours, amb la meva amiga, l'Ella, i ens vam disposar a afegir-nos al grup que ens va semblar millor, així de estrangis.



July 03, 2014

Brasilien på Bryggen (Brasil a Islands Brygge)

Doncs sí, el mundial també ha arribat a Copenhagen i, com no, els de la cadena DR Sporten han instal·lat una pantalla gegant a Islands Brygge que, des del primer dia fins al darrer, retransmet en directe els partits del Mundial de Brasil 2014! Això que encara sigui de dia a les 22h és tot un avantatge... =)

Picture taken from DR Sporten event on facebook

June 28, 2014

Rejse rundt Samsø (Viatjant per Samsø)

I aquest post va... de com és l'illa de Samsø, estèticament parlant (podem oblidar la tecnologia per una estona)! Ja que hi vam passar un cap de setmana sencer, vam aprofitar per fer una mica de sightseeing. No hi ha res que sigui especial, és com la resta de Dinamarca: ben pla! Però segueix sent bonic, i feia tan bon temps... ^^ (algunes fotos estan fetes des de l'autocar... es nota!)

Fotos del ferry, i alguns dels camps de Samsø, sempre amb els molins de fons.



Samsø, un exemple de comunitat sostenible i autosuficient

Bé, doncs... sí, l'últim cap de setmana de maig vaig complir el meu antic i anhelat desig de visitar Samsø, una illa situada al centre de Dinamarca. Aquesta visita va ser possible (gratis!) gràcies a la Universitat de Copenhagen i als professors del curs d'Energy Systems and Climate Mitigation. Així doncs, la meva visita a l'illa va ser amb la universitat, i no podia ser més completa.

El viatge (i transport) en sí mateix, per arribar a l'illa, ja és una odissea. Una persona normal sense cotxe (i sense comptar l'autocar proveït per la universitat, que va ser el meu cas) hauria d'agafar tren (des de Copenhagen Central Station fins a Kalundborg) i ferry (sortides des de Kalundborg) per arribar al port del sud-oest de l'illa, i, un cop allà, diferents autobusos per moure-s'hi. Només l'anada són unes 4-5 hores! Però el viatge val molt la pena, i més si un està interessat en temes d'energies renovables, sostenibilitat, i societat involucrada en el progrés i canvi d'una regió.

Un petit resum: a l'any 1997 Samsø va guanyar un concurs, proposat pel govern danès, que consistia en la conversió de tota una comunitat a un model energètic renovable i sostenible. Al 2007, 10 anys després, el 100% de l'energia consumida provenia d'energies renovables. Els detalls del projecte, de la revisió feta al 2007, i de les perspectives de futur, es poden trobar en aquest link i en aquest document (PDF) (en anglès).


June 24, 2014

KU’s FORÅRSFESTIVAL - Festival de primavera de la Universitat de Copenhagen

Un altre festival que he presenciat a Copenhagen és el KU’s FORÅRSFESTIVAL, que és el festival de primavera que la Universitat de Copenhagen (KU) ha inaugurat aquest any, i es va dur a terme el 9 de maig.


La idea és agrupar estudiants, professors i treballadors de la universitat en un festival que comença a les 15h de la tarda i s'allarga fins ben entrada la nit i que ofereix concerts de música danesa emergent (també grups d'estudiants), menjar, debats i altres activitats acadèmiques, i campionats de futbolín.

El festival va tenir lloc al campus nord, a Universitetsparken, i tot estava ben preparat i organitzat en cas que plogués... que va ser el cas. Els escandinaus són així: no importa que plogui, nevi o faci fred, que si hi ha alguna cosa a celebrar, se celebra igual, i tothom sap com preparar-se i adaptar-se.

DISTORTION COPENHAGEN - La ciutat dels festivals de música

Com he escrit en algun altre post, Copenhagen és una ciutat molt relacionada amb la música, festivals, infinitat de concerts, i celebració de la música en general, de tot tipus. Exemples de festivals a Copenhagen i Dinamarca poden ser l'Scandinavia Reggae FestivalCopenhellRoskilde Festival (que és el més gran de Dinamarca), Copenhagen Jazz FestivalStrømTrailerpark Festival, o els concerts a l'aire lliure al Kongelige Teater, entre d'altres.

En aquest post, però, parlaré amb detall del COPENHAGEN DISTORTION (facebook), un dels festivals que sí que he viscut en primera persona.


Aquest festival es produeix la primera setmana del mes de Juny, i dura des de dimecres a diumenge. És un festival que celebra la vida nocturna de la ciutat, i emfasitza les característiques de cada barri de la ciutat i els seus bars. La música que s'hi troba: suposo que dance emergent és la paraula adequada en aquest cas.

Cada dia del festival la festa es trasllada de barri en barri, amb més ambient nocturn (Nørrebro, Vesterbro, i el barri del port, Havnen, a Refshaleøen). Des de les 16h fins les 22h la festa (gratuïta) es situa als carrers, amb escenaris, música, dj's, parades amb menjar, bars, i molts lavabos i gent per tot arreu, i a partir de les 22h la festa comença als clubs escollits per la ocasió, on sí que s'ha de pagar entrada per accedir.

May 24, 2014

Copenhagen Street Food

A principis de maig es va inaugurar l'Street Food a Copenhagen (web, facebook). QUÈ ÉS AIXÒ?

Doncs és una nau industrial remodelada i situada al port de la ciutat, a l'illa de Christianshavn, on hi pots trobar camions (trucks) amb diferents tipus de menjar i begudes (com paradetes) per preus molt assequibles, entre 50-80kr (7-11€). Hi ha des de fish & chips, hot-dogs o hamburgueses, fins a amanides i salmó, cuina cubana, o pizzes, a part de l'oferta de begudes, que inclou cervesa Moritz! Una bona alternativa a la inabastable oferta gastronòmica de la ciutat!


Aquest espai està decorat de forma minimalista i manté l'aspecte industrial, tot i que han aconseguit un ambient molt acollidor (hyggeligt, en danès) amb material reciclat (reutilització de contenidors, bidons, materials metàl·lics, etc.). Ofereixen taules i espai per menjar (com un restaurant) a l'interior de la nau, i taules, bancs i hamaques a l'exterior, amb una fantàstica vista de la ciutat de Copenhagen a l'altra riba del canal, i les postes de sol...


May 12, 2014

Solrige dage i parken (Dies assolellats al parc)

Com ja he comentat anteriorment, la primavera i el sol desperten als danesos del seu període hivernal, i a la mínima que els rajos de sol apareixen al cel, tothom surt de la seva cova per fer la fotosíntesi ;)

Una cosa molt habitual és anar a qualsevol parc o lloc amb gespa i prendre el sol, menjar, fer la migdiada, o prendre unes quantes cerveses. Aquesta ànsia sempre m'havia semblat molt exagerada, però ara que he experimentat els hiverns escandinaus... ho entenc, i faig el mateix. A més, al mes d'abril (i després del canvi d'hora) els dies ja comencen a ser molt més llargs i, de cop i volta, es nota que la primavera, realment, altera el ritme de vida.

Un parell de fotos de picnic, un dels primers dies calorosos (a d'abril!).


Alguns dels parcs més grans i bonics de Copenhagen, on és habitual anar a fer les birres: Fælledparken, Nørrebroparken, Frederiksberg Have i Kongens Have (on hi ha el Castell de Rosenborg). Altres llocs que també són habituals: els llacs, Nyhavn, Islands Brygge, o els canals de Christianshavn.

April 28, 2014

Brunch på søndag (Diumenges de Brunch)

A mesura que s'acosta la primavera, Copenhagen va despertant de l'hivern fosc, i centenars d'activitats a l'aire lliure apareixen per tots els indrets, moltes d'elles assequibles pels estudiants.

Una d'elles són els brunch vegans (que prové de la fusió de l'esmorzar i del dinar - breakfast & lunch) que ofereixen a l'Ungdomshuset, a Dortheavej 61, que és com un casal de joventut, tal com el nom indica. Aquest edifici, a Barcelona, vindria a ser un espai okupat com  podria ser l'ara famós Can Vies... Mateixos usos i objectius, diferents formes de governar ¬¬.



Aquest brunch vegà l'ofereixen cada dos setmanes, des de la primera setmana de març (esdeveniment a facebook), i costa... la voluntat, així que pagues el que et sembla, encara que hi ha una norma no escrita de 10-20kr com a mínim (1,4-2,7€), tot i que pots menjar tot el que vulguis. I si no vols pagar, rentes el plats tu mateix, i au. El menjar el preparen persones diferents cada vegada (veïns) i s'organitzen torns. Comença a les 12h, fins les 15h, i pots menjar a dins la casa, o a fora, prenent el sol,... depenent del temps ^^. I a vegades hi ha cua !!!

March 22, 2014

Musik i København (Música a Copenhaguen)

M'agradaria comentar dos llocs a on vaig anar a veure/escoltar música i que em van agradar, bastant. Hi ha moltes sales de concerts i molta activitat musical a la ciutat, sempre, però jo de moment no l'he experimentat gaire... perquè a molts llocs s'ha de pagar entrada.

Total, primer de tot, el Christiania Jazz Club, un lloc on fan jazz jams, improvitzacions, i la gent va allà i toca... No sé exactament quins dies de la setmana són, jo sé que els diumenges... ho fan. I jo hi vaig anar un diumenge de febrer, després d'exàmens, i em va encantar! Bé... molt fum, perquè a dins s'hi pot fumar i jo ja no estic acostumada a aquest ambients irrespirables... però a part d'això, genial!


Un petit record del que vaig escoltar aquell dia...



Rejs rundt: Dragør og Dyrehave (Viatjant: Dragør i el parc dels cèrvols)

Doncs anar a aquests dos llocs en bicicleta des de casa meva són un total de 82km. Està prou bé que no hagi mort en l'intent ^^

Dragør és una ciutat al sud de l'àrea de Copenhaguen, està just al sud de l'aeroport, i és un lloc molt cuco, que a l'estiu ha de ser molt maco. Situat a la costa, amb port, platges... molt bona pinta! Per mala sort no hi vam poder estar gaire estona i el temps no acompanyava gaire, així que em vaig quedar amb les ganes de veure més... motiu pel qual hi tornaré a anar segur! Les fotos del Google són precioses! Jo no en tinc gaires de "bones".

I el Dyrehave (Deer Park, Parc dels cèrvols) a Klampenborg... és immens! També hi vam anar en bici, en aquest cas per la carretera que està tocant al mar... i el trajecte va ser preciós. Aquell dia feia molta boira i no es podia veure res a més de 10 metres de distància, no vaig poder veure pas l'horitzó al mar! Però tot i això, el paisatge era espectacular, fred, tètric... jajaja, a mi em va agradar!!! Un cop arribats al parc, vam dinar els nostres entrepans que ens havíem dut i ens vam creuar el parc de dalt a baix amb la bicicleta (si no es va en bici, jo no tinc clar que caminant es pugui creuar sense morir... xD)


Solen kom tilbage! Foråret er på vej! (El sol ha tornat! La primavera s'acosta!)

Un post només per dir que després del gris gener i febrer... a mitjans de febrer el sol va començar a aparèixer i tots vam començar a olorar la primavera. I res, unes quantes fotos d'aquells assolellats dies de febrer per Copenhaguen. Les primeres són fotos de la uni, i de la meva bicicleta, en particular, gaudint de l'escalforeta del solet.